2012, anul adevărului pentru UDMR

Data publicării:
udmr-41151

Cele două campanii electorale din acest an au fost epuizante pentru reprezentanţii UDMR în Bihor, susţin acesţia. Cu atât mai mult cu cât uniunea s-a confruntat cu Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, cu care a avut mai multe divergențe. Ceea ce, este de părerea şefimea UDMR, nu duce la nimic bun pentru comunitatea maghiară.

Szabo Odon - președintele executiv al UDMR Bihor

„Nu am văzut proiecte de viitor importante, cred că au fost, așa cum am mai spus, două campanii care s-au referit nu la valori, ci la antiteze".

Lipsa de proiecte de viitor, dar şi faptul că autorităţile locale au trecut cu vederea împlinirea celor o sută de ani de la moartea arhitectului care a proiectat clădirea Primăriei Oradea şi alte 23 de imobile istorice din oraş, i-a convins pe cei de la UDMR să înfiinţeze anul viitor un premiu special. Rimanoczy Kalman va apărea pe o plachetă pe care uniunea maghiarilor o va acorda pentru merite deosebite în arhitectură.

Szabo Odon - președintele executiv al UDMR Bihor

„Împreună cu una dintre organizațiile noastre de tineret, încercăm să realizăm de anul viitor și să acordăm acest premiu în fiecare an să-l oferim pentru o creație din județul Bihor sau pentru un arhitect".

Următorul pas pentru parlamentarii UDMR Bihor este promovarea unor modificări de legi. Una dintre acestea ar putea fi introducerea autobuzelor şcolare, în locul microbuzelor. Motivul pentru care ar fi nevoie de această schimbare este numărul mare de copii din unele comune, unde mijlocul de transport trebuie să facă mai multe curse pentru a duce toţi elevii la şcoală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri