24 de ore de alergare şi pedalare pentru un zâmbet

Data actualizării: Data publicării:
24 ore zambet

Aleargă pentru o cauză nobilă. Este provocarea lansată de membrii clubului Exterra, care îi invită pe orădeni să participe la evenimentul "24 de ore pentru un zâmbet". Beneficiarii fondurilor strânse vor fi pacienţii secţiei de oncologie a Spitalului Municipal "Gavril Curteanu".

Obişnuiţi cu competiţiile de anduranţă luni de sute de kilometri, orădeanul Istvan Szokolsky şi timişoreanul Alexandru Fodor vor începe vineri temerara cursă de 24 de ore. Vor alerga şi vor pedala ca să strângă suma necesară pentru achiziţionarea de infuzoare medicale şi a două perechi de ochelari speciali. Aceştia sunt necesari pentru tratamentului copiilor bolnavi de cancer.

Istvan Szokolszky, CS Exterra Oradea: „Ne face mândri că pe lângă evenimentul acesta caritabil, noi ca şi sportivi ne putem arăta şi performanţele."

Alexandru Fodor, participant la cursa de 24 de ore: „Efectiv îmi face plăcere să-l ajut în demersul lui şi cu atât mai mult cu cât este pentru o cauză nobilă."

Organizatorii evenimentului, clubul Exterra Oradea și partenerii acestuia, speră să strângă 12.000 de euro. Donaţia minimă pentru echipele ce vor reprezenta firmele din oraş este de 400 de euro, în vreme ce pentru persoanele fizice suma minimă este de 100 de lei.

Răzvan Chiriac, co-organizator al evenimentului: „Pare o sumă foarte mare. Dacă nu îţi pui ideal şi un ţel sus, nu ajungi acolo. 12.000 de euro, da. Încercăm să facem acest lucru prin cooptarea cât mai multor firme."

Startul în temerarul eveniment se va da vineri, 18 decembrie, la ora 18 şi se va încheia a doua zi, la aceeaşi oră.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri