25 de ani de prietenie. Orașele Târnăveni și Hajdúszoboszló, Ungaria, sunt înfrățite din 1991

Data publicării:
infratite

Parafat pe 6 februarie 1991, documentul a fost primul de acest fel de după Revoluție. De atunci autoritățile celor două așezări s-au vizitat și au legat relații strânse de prietenie, mai ales că în orașul mureșean există o comunitate importantă de maghiari.

Atilla Halod, viceprimarul din Hajdúszoboszló, Ungaria: "Am colaborat în foarte multe domenii și nu pot să spun care sunt cele mai importante amintiri care ne leagă. Am lucrat foarte bine pe partea de învățământ, în ceea ce privește întreprinderile comunale, în relațiile ce țin de cultură și nu cred că una a fost mai importantă decât cealaltă."

Vineri, un grup de consilieri locali din Târnăveni a ajuns în localitatea maghiară și a adus un ansamblu de dansuri populare maghiare. La rândul lor, edilii maghiari i-au întâmpinat pe oaspeți cu husari, dar și cu melodiile unei soliste de muzică populară născută la Târnăveni, dar stabilită în Debrețin.

Enikő Lévay, referent pe probleme turistice și internaționale: "Noi ne-am pregătit cu un filmuleț care prezintă cei 25 de ani de colaborare. Am făcut încă de anul trecut câteva interviuri, nu doar cu foștii primari, ci cu toți cei care au colaborat la acest parteneriat."

Sorin Megheşan, primarul din Târnăveni a explicat care sunt planurile de colaborare pe viitor cu administrația din Hajdúszoboszló: "Să dezvoltăm relațiile pe care le-am construit în acești ani, relații economice, culturale și pot spune chiar sportive. Ne dorim să ducem mai departe lucrurile gândite acum 25 de ani de cei care cârmuiau cele două localități."

Potrivit recensământului din 2011, orașul Târnăveni are peste 22 de mii de locuitori. Aproximativ 25% sunt etnici maghiari.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri