25 de cetăţeni străini ascunşi într-o autoutilitară, prinşi de poliţiştii de frontieră din Salonta

Data actualizării: Data publicării:
cetateni straini Salonta 031018

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Salonta – judeţul Bihor au descoperit 25 de persoane, irakieni şi palestinieni, ascunse în interiorul unei autoutilitare. Străinii erau sprijiniţi de doi cetăţeni români pentru a ieşi ilegal din ţară.

În noaptea de duminică spre luni, 1 octombrie, după ce au primit o informaţie în acest sens, polițiștii de frontieră au oprit pe DN79 Arad - Oradea, la intrarea în localitatea Ciumeghiu, două autoutilitare. Înmatriculate în România, acestea erau conduse de doi cetățeni români.

„În interiorul uneia dintre autoutilitare (...) au fost descoperite ascunse 25 de persoane, dintre care 7 bărbaţi, 5 femei și 13 minori, adulții având vârste cuprinse între 19 și 42 de ani, iar copiii între 2 si 17 ani. Totodată, în celălalt mijloc de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că se aflau bunurile personale ale migranţilor”, a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Oamenii legii au stabilit că cei 25 de străini provin din Irak și Palestina, majoritatea solicitanţi de azil în România.

„La cercetări, s-a mai stabilit ca şoferii români au preluat cetăţenii străini din Timişoara şi urmau să-i transporte în apropierea frontierei pentru a trece ilegal graniţa în Ungaria, cu destinaţia finală Germania”, a relatat comisarul-şef Laura Bondar.

Poliţiştii de frontieră au întocmit şoferilor acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți, respectiv pentru tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cele 25 de persoane. Cele două autoutilitare au fost indisponibilizate la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri