252 de străzi - o treime din cele din Oradea - nu sunt asfaltate

Data publicării:
strazi neasfaltate 250214

Teodor Vereş locuieşte pe Strada Pionierilor din Oradea de mai bine de 50 de ani și nu a văzut vreodată asfalt prin faţa casei. Trotuarele au fost făcute pe cheltuiala lui şi a vecinilor, iar canalizare nu există. Când plouă, strada arată ca o uliţă dintr-un sat părăsit, chiar dacă face parte din cel mai vechi cartier al oraşului.

"- E ca şi la un sat undeva de la periferia judeţului, nu aproape de oraşul Oradea.
- Aţi făcut sesizări la primărie?
- O, de câte ori am fost şi au zis că Gata. E asfaltată strada pe hârtia lor."

În Oradea sunt 252 de străzi care nu sunt modernizate, ceea ce înseamnă 145 de kilometri de drum neasfaltat. Cei care locuiesc în aceste zone se plâng: "Pleci de acasă şi când vii înapoi eşti plin de noroi, ăsta e adevărul, toate străzile sunt pline cu bălţi."

"E dezastru când e praf, nu ne vedem vecinii unii pe ceilalţi. Când plouă ne stropeşte tot."

Prioritatea administraţiei locale este atragerea de fonduri europene cu care ar urma să fie asfaltată o parte din aceste străzi.

"Vrem apoi să depunem proiecte astfel încât mai multe din cele 252 de străzi nemodernizate din Oradea la începutul lui 2013 să poată fi modernizate cu bani europeni", spune viceprimarul Oradei Mircea Mălan.

În Oradea au mai fost asfaltate în urmă cu patru ani 19 străzi cu 28 de milioane de lei bani obţinuţi din fonduri europene. Anul trecut administraţia locală a finalizat 33 de străzi în care a investit mai bine de zece milioane de lei din bugetul local. Oradea are 789 de străzi care se întind pe 427 de kilometri.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri