27 de şcoli şi grădiniţe reparate în Oradea

Data publicării:
reparatii

Până acum, în patru creșe, 12 grădinițe și 11 şcoli s-au făcut reparaţii în valoare de peste un milion de lei. Bugetul total este de două milioane de lei, la acelaşi nivel cu cel de anul trecut.

"Ca și execuție suntem undeva la 55%, dar vă rog să aveți în vedere faptul că acum decontăm reparațiile curente pe anul acesta, plus tot în reparații curente intră și avariile și plata utilităților, iar la reparații capitale suntem în grafic", a precizat Ovidiu Mureșan, viceprimar al municipiului Oradea.

La şcolile generale 11 şi 16 şi la colegiile "Iosif Vulcan" și "Emanuil Gojdu" reparaţiile vor fi finalizate până la începerea anului școlar, dau asigurări autorităţile. În schimb, întârzierea procedurilor de achiziţie a făcut ca lucrările de la liceele ortodox, Emanuel şi Onisifor Ghibu să se prelungească până la sfârşitul lunii septembrie.

"Concret, Liceul Ortodox, a treia oară a fost scoasă la licitație și nu s-a prezentat nimeni. La aceste școli normal în urma lucrărilor vor fi întârziate", spune Tunde Benyovszki, directorul adjunct al Administraţiei Imobiliare Oradea.

Anul acesta, 80 de clădiri din Oradea au beneficiat de reparaţii în valoare totală de 15 milioane de lei. Printre imobilele refăcute se numără Casa Armatei, palatele Vulturul Negru, Poynar şi Stern, Arena Antonio Alexe, dar şi cetatea din oraş.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri