Sari la conținut

30.000 de bihoreni vor fi vaccinaţi împotriva gripei

Vaccinarea antigripală ar putea să înceapă în Bihor încă de săptămâna viitoare. Dozele vor fi distribuite în cele 330 de cabinete ale medicilor de familie, iar pacienţii care doresc să se imunizeze trebuie să-şi facă o programare.

"Aceasta ar fi perioada optimă pentru vaccinare: până în noiembrie. Atunci, într-adevăr vin foarte mulţi", spune dr. Rita Balog, medic de familie.

"Practic, nu refuză direct, nu îmi spun că "nu venim", "venim", dar vin copii numai când sunt bolnavi", a observat dr. Valentin Pantea, medic de familie.

Chiar dacă numărul celor reticenţi la vaccinarea antigripală este în creştere, majoritatea orădenilor spun că se vor imuniza.

"Din propria experienţă vă pot spune că m-am mai vaccinat o dată, tot aşa antigripal, şi nu am mai avut probleme în anul respectiv cu anumite răceli."

"Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Bihor a înaintat la Centrul de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile necesarul de vaccin antigripal pentru vaccinarea în sezonul 2014-2015 şi au fost solicitate peste treizeci de mii de doze de vaccin antigripal", a declarat dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor.

Mulţi dintre cei care evită vaccinul antigripal merg pe mâna farmaciilor naturiste. Este sezonul cătinei, măceşelor, mierei şi a propolisului, spun naturiştii, care recomandă terapiile naturale pentru imunizarea de toamnă.

Pentru sezonul rece, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat anul acesta aproximativ 500 de mii de doze de vaccin antigripal.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Ciprian Platona