30 de turişti au fost blocaţi la cabana Scăriţa, în zona Padiş. Circulaţie cu restricţii şi în Maramureş

Data actualizării: Data publicării:
zapada munte jandarmi montani (3)

30 de persoane aflate în 15 autoturisme au rămas blocate în această dimineaţă în zona Cabanei Scărița, la aproape trei kilometri de Cabana Padiș, în zona turistică Padiș. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor montani care au curăţat drumul de copacii căzuţi în urma unui vânt puternic.

zapada munte jandarmi montani (1)
zapada munte jandarmi montani (1)

Inspectoratul de Jandarmi Bihor a fost anunţat despre situaţia de la Cabana Scăriţa printr-un apel la 112 dat în jurul amiezii. Forţele de ordine erau anunţate că un drum din zona cabanei era blocat pe ambele sensuri, după ce un copac a căzut pe şosea în urma vântului puternic.

În zonă au intervenit de urgenţă jandarmii de la Postul Montan Padiș care au acționat pentru curăţarea de zăpadă a căilor de acces către zona turistică Padiș.

„Au fost deblocate în jurul orei 12.40 un număr de 15 autoturisme în care se aflau 30 de persoane. Nici o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis căpitanul Daniel Bizău, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor.

Pentru că vântul a afectat și cablurile de curent electric, motiv pentru care zona turistică a rămas fără electricitate, jandarmii au solicitat intervenția unui echipaj al Electrică.

Circulație restricționată pe DJ 184

Viscolul a făcut probleme şi în Maramureş. Pe DJ 184 s-a circulat pe un singur sens, pe un sector al drumului unde sunt doi copaci aplecați spre drum, sub greutatea zăpezii. Autorităţile au intervenit cu utilaje de deszăpezire de la drumurile județene pentru curățarea părții carosabile. La fața locului au fost chemate echipe de intervenție pentru a tăia copacii, iar circulaţia a fost restricţionată începând cu ora 12:45.

Vântul suflă în rafale și mai există pericol de prăbușire a copacilor, sub greutatea zăpezii, în zona pârtiilor de schi.

Din cauza ninsorii, pe sectorul Cavnic – Budeşti al DJ 184 unii copaci s-au prăbuşit pe partea carosabilă şi exista riscul să mai cadă. Circulaţia a fost deviată, iar poliţiştii i-au direcţionat pe şoferi pe DN18 şi au verificat dacă autovehiculele sunt echipate corespunzător. Toate maşinile care nu aveau anvelope de iarnă au fost întoarse din drum.

Reporter: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboş
Foto: Jandarmeria Bihor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri