Sari la conținut

300 de orădeni au mărșăluit împotriva avortului

Participanții la marșul pentru viață au explicat de ce sunt împotriva avortului.

"Înseamnă omorârea unui copil."

"Suntem împotriva avortului, mai ales noi, ca și viitori medici, avem obligația etică, morală, să apărăm viațași să o protejăm."

"Personal, am văzut foarte multe știri în care au fost copii abandonați la coșul de gunoi. Iar acest lucru este o crimă, din punctul meu de vedere, chiar dacă nu este incriminat în Codul Penal", susține Claudia Timofte, șefa Cancelariei Prefectului Județului Bihor.

"Toate doamnele, domnișoarele să fie sensibilizate și să înțeleagă că fără copii, nu existăm. Viața nu are nici un sens", a îndemnat Arina Moș, directorul Administrației Social-Comunitare Oradea.

Deputatul Florica Cherecheș a prezentat participanților o fetiță care, imediat după naștere, a fost dată spre adopție, deși mama biologică putea să o avorteze.

"Era atunci o potențialitate de a deveni ființă umană, așa cum ne place să folosim astăzi tot felul de termeni mai interesanți? Sau era un om? Vedem că era un om, pentru că, fiind lăsată să se dezvolte până la capăt, a venit pe lume și este absolut superbă, este sănătoasă."

Participanții la acțiunea din Oradea au mărșăluit prin centrul orașului și s-au oprit la biserica din capătul zonei pietonale, unde au spus o rugăciune. Tema din acest an a "Marşului pentru Viaţă" a fost "Iubeşte, respectă - apără viaţa!".

reporter: Orsolya Nagy
operator: Gábor Szilágyi
editor web: Adrian Laboș