38 de tone de porumb fără documente legale, confiscate de poliţişti

Data actualizării: Data publicării:
porumb-modificat-genetic

Un bărbat de 44 de ani, din Vâlcea, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în trafic în timp ce transporta 38 de tone de porumb fără acte şi cu o poliţă RCA falsă.

porumb-modificat-genetic

Bărbatul a fost oprit pe DN79, în afara municipiului Oradea, de un echipaj de Poliţie.

„Cel în cauză a prezentat la control o poliţă de asigurare de răspundere civilă auto care, în urma verificărilor, s-a dovedit a fi falsă. În cauză a fost întocmit dosar penal, conducătorul auto fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. De asemenea, cel în cauză a fost sancţionat pentru nerespectarea normelor privind utilizarea aparatului tahograf”, au comunicat reprezentanţii Poliţiei Bihor.

Oamenii legii au verificat şi încărcătura transportată de şofer. Au constatat astfel că aceasta nu avea corespondent în factura prezentată: mai precis factura era pentru grâu, în timp ce în remorca se afla porumb boabe.

„În urma verificărilor efectuate în continuare de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, persoana juridică destinatară a mărfii a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, potrivit prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite”, spun poliţiştii.

În plus, toate cele 38 de tone de porumb fără documente legale, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, au fost confiscate.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri