45 de directori de şcoli din Bihor vor fi înlocuiţi de la 1 septembrie

Data publicării:
schimbari directori 080814

Printre directorii care vor fi schimbaţi se numără şi cel de la Liceul German "Frederich Schiller" din Oradea. Adriana Bunea a intrat în vizorul inspectorilor şcolari, dar şi a forumului german, încă de anul trecut.

"Sunt nemulţumit de activitatea managerială a echipei de acolo, a doamnei Bunea şi a doamnei Schiszer. Drept urmare, am propus, începând cu data de 1 septembrie, înlocuirea lor", a declarat Nicolae Avram, şeful Inspectoratului Şcolar Bihor.

Conducerea inspectoratului şcolar susţine că cele două directoare ale liceului german nu au făcut demersuri suficiente pentru atragerea de profesori care să predea materiile în limba germană.

"Am reorganizat învăţământul primar, astfel încât avem două clase paralele la secţia germană, clase care se vor constitui într-o singură clasă la gimnaziu. Asta va asigura peste încă patru ani un efectiv mare la clasele de liceu", a replicat Adriana Bunea, directoarea Liceului German "Friedrich Schiller" din Oradea.

Directoarea mai spune că rata de promovabilitate la evaluarea naţională şi la bacalaureat a fost peste media pe ţară. Luna trecută a reuşit să încheie un parteneriat cu un liceu din Dresda. Şi părinţii sunt mulţumiţi de rezultatele şcolii şi spun că motivele schimbării sunt neîntemeiate.

"Au fost chiar puerile. Vă dau un exemplu: că de ce s-a mutat o femeie de serviciu de la şcoală la grădiniţă, când, de fapt, era nevoie de lucrul ăsta. Alt argument - de ce doamna directoare nu ştie limba germană", a spus Adrian Matei, preşedintele comitetului de părinţi de la Liceul German din Oradea.

"- Consideraţi că este, de fapt, o schimbare, o presiune politică? Vă schimbă politic?
- Părerea mea este că da", a declarat profesoara Adriana Bunea.

Există şi schimbări care sunt făcute din cauza ineficienţei. Este cazul directoarei de la şcoala din Lugaşu de Jos, care, în loc să susţină implementarea unui proiect european, a întocmit un document în urma căruia proiectul nu a mai putut fi realizat. Sau a directoarei Silvia Ficuţ, de la şcoala specială din Tileagd, în mandatul căreia au fost descoprite acte de violenţă comise de angajaţi asupra copiilor.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operatori: Darius Pop, Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri