50 de elevi din Oradea şi Marghita au realizat o expoziţie cu lucrări inspirate din Carnavalul de la Veneția

Data publicării:
masti venetiene

De escapada artistică în Veneția s-a bucurat şi Alexia. Fetița în vârstă de 8 ani a fost atât de impresionată de tot ce a văzut acolo, încât s-a decis să le ofere apropiaților, în loc de suveniruri, măști făcute chiar de ea.

"Mi-au plăcut foarte mult măștile de carnaval și costumele. Au fost fost impresionante", consideră Alexia Vereș.

Măștile sunt realizate cu multă îndemânare și imaginație spun elevii. Importante sunt și decorațiunile care dau un anumit farmec pieselor.

"- Ce culori vrei să folosești?
- Albastru și roșu.
- Și ce alte podoabe te-ai gândit să pui pe ea?
- Sclipici, pietricele și câteva pene", spune Alexandra Kery.

Migală cer și costumele inspirate din Carnavalul de la Veneția. "A fost destul de greu, dar a fost o provocare pentru mine. Am folosit tot felul de materiale printre care și tul, voal. Am făcut costum pentru că vreau să devin designer vestimentar",a precizat Emanuel Negru.

Proiectul expozițional care se desfășoară de trei ani încoace a strâns un număr mare de participanți, cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani, membri în cadrul unor ateliere de pictură și a unui club al elevilor.

"Această sărbătoare am adus-o atât pe măști, cât și pe pânză și, nu în ultimul rând, anul acesta pe chipul unor manechine îmbrăcate de acești copii", a remarcat Florina Silvia Iepure, profesor coordonator.

Expoziția tematică are loc la Muzeului Țării Crișurilor și poate fi viziată până la sfârșitul săptămânii.

Reporter: Diana Grad
Operatori: Constantin Gheorghiță, Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri