50 de pompieri din Bihor au donat sânge după ce au aflat că stocurile din anumite grupe sunt pe terminate

Data publicării:
BETA SANGE POMPIERI

Îmbrăcați în uniformă, pompierii au venit dis-de-dimineaţă la Centrul de Transfuzii, unde au stat la coadă ca să doneze sânge. Au auzit că spitalele din judeţ se confruntă cu o criză în ceea ce priveşte mai multe grupe de sânge.

"Exista în ultima perioadă de timp un deficit pe toate grupele de sânge. Sunt probleme în special cu grupele cu rh negativ care și prezintă ca donatori un segment mai redus", spune dr. Alina Chereji, specialist în medicina de laborator.

"Este un gest uman, un gest normal pe care cred că toată lumea ar trebui să îl facă și pomperii în primul rând îl fac, pe lângă toate celelalte care le fac în timpul misiunilor", consideră Teodor Balog, din cadrul ISU Crişana.

Mulți dintre pompieri au mai donat sânge, pentru că au realizat că şi prin acest gest îşi pot ajuta semenii.

"Am mai donat și pentru soția unui coleg care suferea de leucemie", spune plutonierul Rozalia Palko.

"Pompierii militari privesc suferința în ochi zi de zi, astfel că ne este practic imposibil să nu ne implicăm, încercând să ajutăm atunci când viața oamenilor este periclitată", a precizat lt. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Sângele donat de pompieri va ajunge la spitalele din Bihor. Pentru gestul lor, donatorii primesc un control medical periodic, o zi liberă de la locul de muncă, reduceri pe mijloacele de transport în comun și tichete de masă. Cei care vor să doneze sânge o pot face de luni până vineri, între orele 8-11, la Centrul de Transfuzii din Oradea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri