Sari la conținut

50 de saltele antiescară, de 10.000 de lei, au fost donate Spitalului Judeţean

Saltele speciale, concepute să ferească de infecții rănile pacienților imobilizați la pat perioade lungi de timp, au fost dăruite azi Spitalului Județean din Oradea. Donația a fost făcută de clubul Rotary şi de o companie locală. Cele 50 de saltele antiescară ajută pielea bolnavilor să se ventileze și vor fi distribuite pe patru secții.

Pacienţii internaţi pe secţiile terapie intensivă, neurochirurgie, chirurgie cardio-vasculară sau ortopedie sunt cei mai expuşi complicaţiilor care pot apărea din cauza imobilizării îndelungate la pat. Cele 50 de saltele donate azi Spitalului Judeţean vor ajuta la prevenirea astfel de situaţii.

"Sunt foarte bine primite, pentru că este necesar pentru anumiţi pacienţi! Ţin minte că în urmă cu mai mulţi ani de zile, când ne doream astfel de saltele antierscară, costau foarte foarte mult şi păreau inaccesibile, dar acum, datorită donaţiei clubului Rotary, avem multe saltele ce ne vor ajunge multe luni de acum încolo", spune Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean din Oradea.

"5.000 de persoane pot beneficia în acest an de beneficiul acestei saltele. Este o saltea simplă, dar care ajută în prevenţia unor boli care pot aduce complicaţii mult mai severe decât cele pentru care persoana a fost internată", susţine Csaba Bekesi, reprezentant al Clubului Rotary Oradea 1113.

Cei care au gândit acest program de responsabilitate socială spun că prin astfel de gesturi se poate crea un climat optim pentru vindecarea bolnavilor.

"Responsabilitatea socială vindecă! Pe termen lung efectul acestei contribuţii va duce la tratarea în condiţii corecte a semenilor noştri aflaţi la într-un moment grav", este convins Alexandru Ichim, directorul de dezvoltare a companiei Euritech.

"Uşurează suferinţa bolnavilor, în al doilea rând uşurează munca personalului de îngrijire şi în al doilea rând problemelor apărute datorită imobilizării prelungite la pat", spune Clement Miron, medic primar neurochirurgie.

Valoarea celor 50 de saltele antiescară depăşeşte 10 mii de lei.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa