500 de euro, preţul unui drum ilegal spre Schengen

Data publicării:
kosovari Bors
foto: ITPF Oradea

Trei bărbaţi din Kosovo au fost opriţi în vama Borş, după ce au încercat să iasă din România cu documentele altor persoane. Au recunoscut că pentru paşapoartele sârbeşti au plătit câte 500 de euro şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Cei trei kosovari au intrat în vama Borş luni noaptea, puţin după ora 3. Călătoreau în două autorisme înmatriculate în Serbia şi le-au prezentat poliţiştilor de frontieră paşapoarte sârbeşti.

Agenţii au observat că fotografiile din acte nu corespundeau, aşa că i-au dus pe cei trei la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Borş, pentru cercetări.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei trei bărbaţi sunt din Kosovo şi se numesc Labinot G., în vârstă de 32 ani , Sedver H., în vârstă de 30 ani şi Elon K., în vârstă de 24 de ani. (..) Aceştia au declarat că documentele prezentate le-au obţinut de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 500 euro pentru fiecare document, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Persoanele în cauză au recurs la această metodă pentru că nu posedau documente valabile care să le permită să călătorească în Spaţiul Schengen”, a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Cei trei sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri