Sari la conținut

500 de români şi-au petrecut Paștele în Ungaria, la Hajdúszoboszló

Sute de români s-au relaxat de Paște în stațiunea Hajdúszoboszló, din Ungaria. Au fost atrași de preţurile mici şi condiţiile bune oferite de gazdele din țara vecină. De altfel, hotelierii din stațiunea maghiară spun că mulți turiști din România și-au făcut un obicei din a-și petrece vacanțele și sărbătorile în localitatea aflată foarte aproape de granița dintre cele două țări.

La doar 70 de kilometri de Oradea, aquapark-ul din Hajdúszoboszló este unul din locurile preferate de turiștii români care ajung în Ungaria. Peste 500 dintre ei și-au petrecut prima zi de Paște la complexul de băi termale.

"Raportul calitate - preț este excelent. Venim de 10 ani cu familia, cu părinții, cu copiii. Acum suntem în jur de 70 de persoane, deci venim, facem lucrul ăsta de ani de zile", spune Sorina Andriescu, turistă din Sighișoara.

Românii sunt mulțumiți de prețuri și de calitatea serviciilor.

"Super bine, super frumos! Condiții, tot ce trebuie. E ok, suntem mulțumiți."

"De Paște au încercat să ne ofere miel, încercau să vorbească românește, să ne spună „Hristos a înviat!" în românește."

"În Ungaria sărbătorile țin patru zile, începem să sărbătorim din Vinerea Mare. Cu ocazia asta avem, pe lângă unguri, și foarte mulți musafiri din România. Nu i-am așteptat doar cu mâncare tradițională, ci am pregătit și programe speciale pentru ei, să se distreze", spune Zsusza Szilagyi, PR-ul unui aquapark.

În Hajdúszoboszlo l-am găsit pe Vasile Câmpan, un român din Dej care acum 6 ani a investit într-un hotel cu 30 de camere din stațiunea maghiară. Anul acesta, de Paște, a găzduit peste 70 de persoane.

"Avem un grup de turiști din România, 100% din România, din zona Sighișoarei, București, Brașov, Cluj, Turda și am pregătit o parte de mâncare tradițională."

Pentru o zi în complexul de băi termale, prețurile încep de la 18 lei pentru copii și ajung până la 55 de lei.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş