500 de sportivi s-au întrecut în Bihor pentru un loc la ”mondialul” de ultraalergare montană

Data actualizării: Data publicării:
primavera trail race 4

Peste 500 de sportivi din ţară şi străinătate au alergat, duminică, pe trasee din zona montană a Bihorului. Primavera Trail Race este o competiţie care desemnează participanţii la campionatul mondial de ultraalergare montană. Interesul a fost atât de mare, încât organizatorii s-au văzut nevoiţi să închidă procesul de înscriere cu mult înainte de startul competiţiei.

primavera trail race 4
primavera trail race 4

Primii au pornit în cursă participanţii la proba de maraton, pe o distanţă de 53 de kilometri şi o diferenţă de nivel de peste 220 de metri. Pentru mulţi dintre concurenţi, era prima participare la acest eveniment.

Nu am alergat niciodată la cursa aceasta. Sunt optimist, sper că nu o să fie nicio problemă”, și-a dorit un concurent.

”E foarte frumos, e foarte bine marcat, ţinând cont că sunt şi campionatele naţionale montane, iar eu sunt în echipa de campionat cu colegii mei”, spune un alt concurent.

Ajunsă la a treia ediţie, Primavera Trail Race reprezintă campionatul naţional de ultraalergare montană. Concurenţii cu rezultatele cele mai bune la masculin şi feminin vor participa la campionatul mondial din Portugalia.

”Traseul este dificil, chiar am stat şi am analizat cu cei de la Federaţie, traseul nostru este chiar mai dificil decât cel de la campionatul mondial de anul acesta”, a explicat Istvan Szokolszki, organizatorul întrecerii Primavera Trail Race.

Traseul competiţiei i-a purtat pe concurenţi prin zona colinară a comunei Şuncuiuş. Pentru a nu se epuiza, aceştia au primit apă şi alimente, în câteva puncte de hidratare. Celelalte două probe ale competiţiei au fost un cros de 17 km şi unul de aproape 10 km.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Ticu Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri