6 milioane de kilograme de grâu, dispărute din rezerva de stat. Administratorul Comcereal Bihor este audiat de poliţişti

Data publicării:
depozit-cereale

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, Petru Ţiţ Andreescu, în vârstă de 65 de ani, este suspectat că în perioada 2000 - 2013, în calitate de administrator al Comcereal Bihor, „şi-ar fi însuşit 5.990.201,63 kg. de grâu rezervă de stat, echivalentul a 6.589.221 lei, care fusese depozitat la sediul din Marghita al societăţii."

Anchetatorii bănuiesc că administratorul Comcereal că a folosit acte false în momentul încheierii contractelor de depozitare. Astfel ar fi declarat dimensiuni mai mari ale spaţiilor de depozitare, ca să obţină un preţ mai mare al chiriei. Prejudiciul astfel cauzat depăşeşte 1,7 milioane de lei.

Anchetatorii susţin că în ambele situaţii, Ţiţ Andreescu a fost ajutat de un gestionar de 57 de ani, din Marghita, aflat şi el în atenţia Poliţiei.

Grâu de 8 milioane de lei, degradat din indiferenţă

Acuzaţiile la adresa administratorului Comcereal Bihor nu se opresc aici. „Este bănuit că, în perioada 2007 - 2013, şi-ar fi încălcat, din culpă, atribuţiile de conservare a cantităţii de 4.465.622 kg grâu rezervă de stat (echivalentul a 4.912.184 lei), depozitată la sediul firmei din localitatea bihoreană Tinca, respectiv a cantităţii de 2.631.603 kg grâu rezervă de stat, echivalentul a 2.894.763 lei, depozitată la sediul societăţii din localitatea bihoreană Batăr", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

În acest fel, din cauza neefectuării tratamentelor indicate pentru conservare, cerealele s-au degratat şi au ajuns într-o stare necorespunzătoare, spun oamenii legii.

În timpul percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile, 5.160 Euro şi 20.900 lei, despe care bănuiesc că au provenienţa.

Acuzat de înşelăciune, delapidare, neglijenţă în serviciu şi fals, Petru Ţiţ Andreescu a fost dus la audieri la sediul Poliţiei Bihor.

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri