Sari la conținut

600.000 de lei, paguba creată prin evaziune fiscală de trei administratori de firmă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 52 de ani, din Ştei, bănuit de evaziune fiscală. Alături de acesta au fost anchetaţi doi sătmăreni, de 60, respectiv 44 de ani, suspectaţi de complicitate la evaziune fiscală.
evaziune
Datele din anchetă arată că între septembrie 2011 şi decembrie 2012, în calitate de administrator a două firme din Ştei, bihoreanul ar fi dispus înregistrarea în contabilitate şi în alte documente legale a unor achiziţii fictive de mărfuri (materiale de construcţii) ori prestări servicii în valoare totală de aproape 2 milioane de lei.
 
Furnizorul era o firmă din Satu Mare, reprezentată de celelalte două persoane cercetate de poliţişti. Scopul era sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.
 
S-a creat astfel un prejudiciu de 600 de mii de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit. Suma a fost recuperată integral prin aplicarea unui sechestru asupra unui imobil și a trei autoutilitare aflate în proprietatea firmelor din Ştei.
 
Poliţiştii au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.
 
Redactor: Adrian Laboş
Pe aceeași temă