Sari la conținut

600 de contestaţii admise la Bacalaureat în Bihor. Recorectarea lucrărilor a ridicat rata promovabilităţii la 59,36%

"De la 9,55 a scăzut la 9,40...deci nu pot să cred."

Reacţia acestui elev este de înţeles. În timp ce el a făcut contestaţia ca să obţină un rezultat mai bun, recorectarea lucrării i-a adus o notă mai mică. În aceeaşi situaţie s-au aflat, în total, 228 de elevi. În schimb, 372 s-au bucurat, pentru că nota le-a fost mărită.

În judeţul Bihor în acest an au fost depuse 1394 de contestaţii, cu aproape 200 mai multe decât cu un an în urmă.

"600 au fost acceptate şi li s-a şi modificat nota, drept urmare promovabilitatea a crescut de la 57,85% la 59,36%. 77 de elevi au reuşit să promoveze bacalaureatul în urma contestaţiilor", a precizat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Cei mai mulţi elevi au fost nemulţumiţi cu notele obţinute la proba scrisă La limba şi literatura română. Însă, numai în cazul a 303 elevi au fost modificate notele la această probă. Dintre aceştia peste 200 au obţinut o notă mai mare faţă de nota iniţială. Cea mai mare creştere a fost înregistrată la proba obligatorie a profilului, cu 2,4 puncte faţă de nota iniţială.

Cei mai mulţi elevi promovaţi, aproape 900, au obţinut medii cuprinse între 7 şi 8, dar niciun candidat din Bihor nu a reuşit să atingă media de 10.

reporter: Edina Szomoru
operator: Ciprian Platon