Sari la conținut

750 de mii de euro pentru şcoala din Beiuş

Cel mai vechi dintre cele două corpuri de clădire ale şcolii din Beiuş a fost inaugurate în 1939. Celălalt a fost dat în folosinţă acum 42 de ani, dar ambele nu mai fac faţă numărului mare de elevi. În urmă un deceniu, conducerea şcolii a fost nevoită să despartă cu un zid sălile din vechea clădire, ca să aibă suficiente încăperi.

"Clasele sunt cam restrânse, trecem dintr-o clasă în cealaltă. Cursurile sunt grele din cauză că, atunci când un elev doreşte din altă clasă să treacă la noi, deranjează cealaltă oră", spune Cezar Covaci, elev clasa a VIII-a.

"Pe lângă sălile foarte mici şi trecerea dintr-o sală într-alta nu avem laboratoare, nu avem o sală amfiteatru, nu avem o cantină pentru elevi", completează Mihaela Nemeş, directoarea Şcolii Gimnaziale "Nicolae Popoviciu" din Beiuş.

Chiar dacă numărul elevilor scade de la un an la altul, administraţia locală a decis să construiască o nouă clădire. A apelat la fonduri europene, iar contractul a fost semnat în urmă cu câteva zile. Construcţia va avea două Nivele, şapte săli de clasă, o cantină şi un amfiteatru.

"Suma cu care se finanţează acest proiect este de 3 milioane de lei, în care apare şi cofinanţarea Primăriei, în valoare de 512 mii de lei, în care sunt cuprinse inclusiv dotările, mobilierul şi ceea ce e nevoie pe partea de IT", susţine Adrian Domocoş, primarul municipiului Beius.

Potrivit contractului, noul corp de clădire va fi terminat până în iarna anului viitor.

Operator: Darius Pop

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă