Elevii de nota 10 la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională, premiaţi la inspectoratele şcolare

Data actualizării: Data publicării:
elevi premiati

Una caldă, alta rece. Asta li s-a întâmplat celor peste 600 de elevi din ţară care au obţinut media maximă la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională. Chemaţi la Bucureşti pentru a fi premiaţi pentru performanţa lor, tinerii au fost anunţaţi în ultima clipă că festivitatea va fi organizată în cadrul fiecărui inspectorat şcolar judeţean. Au pierdut astfel banii plătiţi pe biletele de tren, dar azi fiecare şi-a primit premiul de o mie sau 3 mii de lei.

Imediat ce a aflat că a fost invitat la Bucureşti, la festivitatea de premiere, Bogdan Bolboacă şi-a cumpărat bilete de tren. Joia trecută, în ziua în care urma să plece spre Capitală, a aflat că totul s-a contramandat.

"La început ni s-a spus că o să fim premiați în cadrul ministerului și mi s-a părut mai ok, în sensul că dovedea respectul pe care îl au parlamentul și guvernul față de elevi. Până la urmă se pare că s-a contramandat acțiunea asta și au ales să fim premiați în cadrul inspectoratului."

Festivitatea a avut loc joi dimineaţă, la sediul Inspectoratului Şcolar Bihor.

Cinci din cei nouă liceeni de 10 la Bacalaureat au învăţat la acelaşi colegiu din Oradea. Este vorba despre cinci eleve care au primit câte 3.000 de lei pentru performanţa lor.

"Cinci fete care nu au făcut altceva decât să confirme rezultatele excelente pe care le-au obținut pe parcursul celor patru ani, atât la ceea ce numim noi disciplinele curiculare, cât și la olimpiadele școlare", a precizat Livia Muntean, directoarea Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Oradea.

Printre premiante s-a aflat Ioana Cotrău, care a explicat cum a reuşit să ia nota maximă: "Examenul mie mi s-a părut accesibil, am reușit să îmi înving emoțiile și am reușit să dau tot ce e mai bun. Urmează facultatea, bineînțeles. Am ales să dau admitere la facultatea de drept în Cluj."

Celelalte eleve de 10 au ales fie să-şi continue studiile în străinătate, fie să rămână în ţară.

"Am să merg la Manchester, unde m-am înscris acum un an şi o să urmez facultatea de matematică", a spus Carla Florian, media 10 la Bacalaureat.

"Am de gând să rămân în România și să dezvolt tot ce e mai bun din această țară, pentru că dacă nu e nimeni care să creadă în ea și să investească în ea, doar atunci e pierdută", consideră Dana Miheș, media 10 la Bacalaureat.

Alături de cei 9 liceeni care au obţinut media maximă la Bacalaureat, Inspectoratul Şcolar Bihor i-a premiat cu câte 1.000 de lei şi pe cei cinci elevi care au obţinut aceeaşi performanţă la Evaluarea Naţională.

Bihorul se află pe locul patru în clasamentul naţional la numărul mediilor maxime obţinute la cele două examene. Este al cincilea an consecutiv când Guvernul României îi premiază pe elevii de 10 la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri