Sari la conținut

A doua ședință nereușită de constituire a Consiliului Judeţean Bihor

A doua tentativă de constituire a consiliului județean Bihor a eșuat după cei 17 consilieri liberali au lăsat scaunele goale în semn de protest. Reacţiile PSD şi ALDE au venit prompt.

Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor: "Eu cred că nu au reușit să șantajeze pe nimeni și nici să cumpere pe nimeni, pentru că oamenii care sunt în alianța PSD-UNPR-ALDE au dovedit  că nu sunt ca cei din PNL: aici nu se cumpără și se vând oameni."

Dorin Corcheș, consilier județean din partea ALDE: "Datorită faptului că nu au o majoritate, probabil dânșii cred încă pot obține o astfel de majoritate. Majoritatea formată din cele 3 partide PSD-UDMR-ALDE e foarte clară. Sper ca a treia oară să fie cu noroc și să avem o prezență a tuturor consilierilor județeni."

Traian Bodea, consilier județean din partea ALDE: "Dacă eram noi în opoziție, cu siguranţă ne prezentam la prima constituire și nu avem tergiversarea care nu ajută pe nimeni."

Susținut de consilierii județeni PNL, Mircea Mălan a replicat că alianţa celor trei partide blochează aplicarea oricăror proiecte ce au nevoie de o majoritate stabilă, pentru a fi votate. Mălan a adăugat că cei din PSD-UDMR-ALDE au constituit o alianţă nu pentru judeţ, ci împotriva liberalilor: "Acum unii se adună la tocmeli politice, vor să constituie majorități minoritare care nu pot duce la dezvoltarea acestui județ. Suntem iarăși în situația în care politicienii spun una în campania electorală și imediat când se termină alegerile fac cu totul altceva."

A treia tentativă de constituire a Consiliului Județean Bihor va avea loc miercuri, când consilierii liberali au anunțat că vor participa. Ei speră ca până atunci alianțele politice parafate în acte să fie respectate. PNL și UDMR au semnat un protocol local de colaborare valabil până în 2020.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuta