A început Bacalaureatul de toamnã | 1500 de candidaţi în Bihor

Data actualizării: Data publicării:
N16_BAC_TOAMNA-BETA_200818

Aproximativ 1500 de elevi din Bihor au intrat astăzi în sala de examen pentru a susţine Bacalaureatul de toamnă. Sesiunea a doua a examenului maturităţii a început cu proba scrisă la limba şi literatura română, la care s-au prezentat atât absolvenţi care au picat în vară, cât şi candidaţi din promoţiile anterioare.

După două luni de la prima sesiune a Bacalaureatului, absolvenţii care nu au promovat s-au prezentat din nou la examen. Unii recunosc că n-au stat doar cu burta pe carte, în timp ce alţii s-au pregătit ca să fie siguri că îl vor trece.

"- Te-ai pregătit, cum ţi-ai petrecut vara până acum?
- Învăţând, sincer.- Sperăm să fie uşor.
- Ce nu a mers în prima sesiune?
- De fapt eu am rămas corigent la matematică, aia a fost toată problema.
- Şi, emoţii mai mari la vreuna dintre probe?
- Da, la biologie", spune un candidat.

"- Ce nu a mers în prima sesiune?
- Subiectul trei nu prea l-am ştiut. Am şi fost în vacanţă şi m-am şi pregătit", a recunoscut o candidată.

"- Cred că de data asta o să fie mai lejer.
- Ce s-a întâmplat în prima sesiune?
- Am trecut, dar aveam nevoie de medie mai mare", a explicat un absolvent.

În Bihor, candidaţii susţin examenul în cinci centre. Bacalaureatul va continua marţi cu proba scrisă la limba maternă. Pe 22 august este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august cea la alegere.

"La examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, s-au înscris în judeţul Bihor 1.546 de candidaţi, 1.003 sunt din seria curentă şi 543 din seria anterioară. Sunt cei care au rămas corigenţi, cei care nu au promovat în prima sesiune Bacalaureatul", a detaliat Claudiu Damian, purtãtorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Procentul de promovabilitate în Bihor, la sesiunea din vară, a fost de 69,7%. Rezultatele se vor afişa pe 1 septembrie, zi în care pot fi depuse şi contestaţiile. Pe 6 septembrie, candidaţii vor afla notele finale.

Reporter: Anca Deac / Operator: Constantin Gheorghiţã

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri