Sari la conținut
News Alert

A început Bacalaureatul. În Bihor, 5.500 de elevi susţin examenul maturităţii

"În final ne este prezentată concepţia lui Barbu cu privire la unicizarea pamfletului pe care îl vedea ca fiind, citez, o expresie temperamentală."

Una dintre absolventele de liceu a trecut cu brio proba de luni. Stăpână pe sine şi cu materia bine studiată, eleva a obţinut punctajul maxim. Nici colegii săi nu au avut emoţii.

"Indiferent cum va fi, m-am pregătit, o să fie destul de uşor."

"- Consider că m-am pregătit destul de bine în cei patru ani.
- Cum crezi că va fi proba?
- Destul de uşoară."

Ca să poată învăţa în străinătate, unii elevi susţin şi alte examene în această perioadă. Sânziana a aplicat deja la mai multe universităţi din Anglia, unde vrea să studieze medicina.

"Cele de dincolo evaluează cunoştinţele din mai multe puncte de vedere. Spre exemplu există proba practică, proba de planificare a unui experiment, pe lângă cele teoretice, care sunt şi acelea de trei tipuri."

Examenul maturităţii este supravegheat de un sistem de camere video. În plus, înainte de a intra în sală, candidaţii completează declaraţii în care precizează ce obiecte au asupra lor.

"Se elimină frauda, în sensul că un elev poate să declare că a lăsat telefonul, dar ulterior poate intra cu el în sală şi atunci există această dovadă a declaraţiei tip şi eliminarea se realizează mult mai obiectiv", susţine Rodica Mureşan, directorul adjunct al liceului greco-catolic din Oradea.

Proba de limba română se va desfăşura până miercuri, inclusiv. Urmează proba de competenţe digitale şi cea orală de limbă străină. Probele scrise se vor desfăşura între 29 iunie şi 3 iulie, iar rezultatele vor fi afişate în 6 iulie.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves

Pe aceeași temă