Sari la conținut

A scăzut traficul prin vămile din vestul ţării. Tot mai mulţi călători preferă avionul

Românii, dar şi cei care ne tranzitează ţara, preferă transportul aerian în detrimentul celui rutier. Dovadă stau statisticile Poliţiei de Frontieră care arată că numărul călătorilor care au trecut în sezonul estival prin vămile din Vestul ţării a scăzut, în medie, cu 17% faţă de anul trecut.

Acest trend se observă cu preponderenţă pe sensul de intrare în ţară, unde, în perioada menţionată s-au înregistrat un milion 900 de mii de persoane.

"Am constatat că tot mai mulţi călători preferă tranzitul prin punctele de trecere aeroportuare şi se observă cu preponderenţă că pe sensul de intrare în România sunt foarte mulţi care preferă avionul”, a precizat chestorul Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Ca să facă faţă totuşi numărului crescut de călători pe perioada verii, autorităţile au suplimentat personalul din punctele de trecere a frontierei, cât şi arterele de control pe ambele sensuri. Pe frontiera română- ungară sunt deschise 11 puncte rutiere, cel mai aglomerat fiind Nădlac 2.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi