Absențe PNL în CJ Bihor | Bugetul nu a fost votat

Data actualizării: Data publicării:
probleme CJ

Continuă problemele în Consiliul Judeţean Bihor. Cei 17 alei din partea PNL nu s-au prezentat nici luni la şedinţa extraordinară a lunii februarie, deşi era ultima zi în care putea fi votat bugetul judeţului şi al instituţiilor subordonate. În această situaţie, şefii administrației bihorene sunt nevoiţi să găsească alte fonduri pentru plata salariilor funcționarilor pe luna martie.

La ora 11, când era programatã să înceapă şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Bihor, în sală se aflau doar cei 17 consilieri PSD, UDMR și ALDE. La fel cum s-a întâmplat joia trecută, aleșii liberali au lipsit, așa că ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum.

În acest fel, bugetul județului nu a putut fi aprobat, deși a fost ultima zi în care putea fi făcut acest lucru.

Traian Bodea, vicepreşedintele CJ Bihor: "Mă miră faptul că grupul PNL continuă să blocheze judeţul Bihor, fiindcă nu sunt motive reale, având în vedere că sumele care se vor împărţi vor fi şi pentru primari de la PNL; dar eu cred că pot fi găsite soluţii de conciliere a acestei situaţii ca să nu ţinem judeţul Bihor blocat."

Cu bugetul județului nevotat, Bihorul nu beneficiazã de cote şi sume defalcate de la bugetul de stat. Astfel, pentru plata salariilor angajaților Consiliului Județean și ale celor din instituțiilor subordonate trebuie cãutate alte surse.

Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor: "Încercăm să găsim soluţii să asigurăm salariile pe luna martie. După nevotarea în 45 de zile a bugetului se subţiază posibilităţile de finanţare; pentru salarizare se pot folosi doar surse proprii."

Anul trecut cei 17 consilieri PNL au absentat nemotivat de la 8 şedinţe ale Consiliului Judeţean. Problemele au început când liberalii au refuzat sã voteze un nou consilier în locul social-democratei Ana Maria Tiron, exclusã din PSD. Din acest motiv și acum cele douã tabere din Consiliul Județean au același numãr de consilieri, 17.

Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor: "Eu constat din mesajele pe care le-am primit pe Facebook că din 30 de comentarii 28 sunt că aceştia ar trebui să plece acasă şi să vină alţii în locul lor pentru că dacă ei nu vor să muncească sunt alţii şi în PNL care vor să muncească."

Urmãtoarea şedinţã a administrației judeţene va fi organizatã în luna martie.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri