Absolvenţii Facultăţii de Arte și-au prezentat creațiile în Cetatea Oradea

Data publicării:
cetate moda

Cei care au spart gheața în cadrul Galei Diplomelor au fost studenții din primii ani.

"Foarte interesante şi într-adevăr foarte creativi, mai ales cel cu samuraiul a fost extraordinar."

"- Îmi place mai mult care sunt un pic mai extrem şi care sunt negru sau alb.
- Încă nu am purtat, dar aş dori."

Au urmat absolvenţii de la departamentul de arte vizuale. Rezultatul anilor de studiu şi al zecilor de ore petrecute în atelier a fost materializat în 13 colecţii îndrazneţe.

"Colecţia mea se numeşte "Genevieve". Este o colecţie inspirată din stilul baroc-rococo. Ca materialităţi am ales catifeaua, taftaua, organza, blană, imitaţie de blană. Culoarea predominantă este violetul. Am ales nunaţe de albastru, roşu şi gri", spune Oana Habășescu, absolventă.

"Primul impuls l-am avut ca să îmi aleg tema de scoică a fost lucrarea lui Sandro Botticelli "Naşterea lui Venus". Iar materialul special pe care l-am folosit în colecţia mea este organza, gri arginite prin care redau sideful scoicii", spune Andrei Beles, absolvent.

"Un designer vestimentar nu creează nu doar pentru sufletul lui, creează pentru public. La urma urmei din asta trăieşte şi din asta câştigă. Asta îi motivează să meargă mai departe şi să se dezvolte ca designeri", explică Olimpia Urdea, coordonator.

Testul publicului e completat de cel al specialiștilor, asta pentru ca ?inutele expuse sunt de fapt lucrarile practice cu care tinerii intra în examenul de licență.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri