Acord pentru modernizarea Aeroportului din Oradea. A fost lansată licitaţia pentru proiectul în valoare de 130.000.000 de lei

Data publicării:
BETA aeroport

Şefii administraţiei judeţene recunosc că, deşi nu au semnat încă actele de finanţare cu Comisia Europeană, au lansat licitaţia pentru proiectul modernizării aeroportului din Oradea cu acordul autorităţilor de la Bruxelles.

"Ni s-a dat această larghețe, să spunem, în manifestările noastre pentru a mai scurta din timp, pentru că noi trebuie să terminăm până în septembrie 2015 proiectul. Trebuie de comun acord să convenim asupra unor proceduri, anticipativ chiar", explică președintele Consiliului Județean Bihor, Cornel Popa.

O dată înscrisă în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, la licitaţie se pot înscrie firme din ţară şi din străinătate. Ofertele vor fi deschise în 4 martie, când se va stabili câştigătorul. Acesta va extinde şi va moderniza pista aerogării orădene, care va avea 2100 de metri, în loc de 1800, cât are acum.

"Demolează toată pista aceasta veche și se reconstruiește o pistă nouă, mai lungă cu câte 150 de metri la fiecare capăt", spune Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului din Oradea.

Noua cale de rulare va avea o lăţime de 45 de metri şi va putea suporta aeronave de dimensiuni mari. Va fi schimbat sistemul de balizaj şi va fi ridicată O uzină electrică pentru alimentarea acestuia. Platformele aeroportului vor putea susţine şase aeronave. 

Valoarea proiectului declarat eligibil în 2012 este de peste 130 de milioane de lei, din care Comisia Europeană alocă aproape 82 de milioane de lei. Alte 2 milioane vin de la Consiliul Judeţean Bihor, iar restul de la bugetul de stat.

Autorităţile judeţene spun că acordul de finanţare va fi semnat în curând, cel mai probabil în februarie. Încă nu s-a stabilit dacă şi când va fi închisă Aerogara din Oradea.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Monica Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri