Acreditări europene pentru ONG. Fundaţiile primesc informaţii de la o caravană a Serviciului European de Voluntariat

Data publicării:
voluntari 101013

Pentru ca organizaţiile non-profit din România să beneficieze de acreditarea Serviciului European de Voluntariat, o caravană de informare a pornit la drum prin ţară. Reprezentanţii ONG-urilor au profitat de popasul acesteia în Oradea şi au cerut informaţii.

"Am venit să aflu mai multe despre voluntariat, să ştiu dacă ONG-ul pe care îl reprezint poate să facă parte din acest Serviciu şi de ce nu să pot să accesez eu un tip de voluntariat undeva în străinătate", spune Mihai Şvab, reprezentantul unei organizaţii non-guvernamentale

"E o oportunitate de a afla cum se întâmplă şi oportunităţile pe care ţi le poate oferi practica aceasta", susţine Elena Irincu, reprezentanta unei organizaţii non-guvernamentale. 

Organizatorii le-au explicat că trebuie sp completeze în limba engleză un formular "şi după aceea se va primi un răspuns dacă sunt sau nu acreditaţi SEV, apoi vor trebui să facă un proiect." 

Odată acreditată de Serviciul European de Voluntariat, organizaţia din România poate beneficia oricând de un voluntar străin. "Există o sumă alocată pentru fiecare voluntar, undeva la 500 de euro", explică Aurelia Dumiter, vicepreşedinte Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului Bihor

Caravana Serviciului European de Voluntariat se va opri în 23 de localităţi din România.

reporter: Andrea Crişan
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri