Acțiune de susținere a Laurei Codruța Kovesi, organizată în centrul Oradei

Data actualizării: Data publicării:
protest Kovesi Oradea

În jur de 20 de orădeni au ieșit, sâmbătă seara, în Piața Unirii din municipiu pentru a protesta față de Guvernul Dancilă și de partidele aflate la putere. Protestatarii spun că acțiunea a fost și una de susținere a fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi.

Cei prezenți în centrul orașului au afirmat că resping ceea ce numesc "încercările de intimidare" a fostului procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, citat vineri la Secţia de Investigare a Magistraţilor.

"Va fi o adevărată lovitură sub centură pentru acest guvern al mafioților în secunda în care Kovesi va deveni procuror-șef european. Este un asasinat pe care acești mafioți obișnuiesc să îl facă, așa cum s-a întâmplat și cu procurorul Panait, așa se întâmplă atunci când vrei să îți faci meseria să bagi în pușcărie infractorii care fură din bugetul statului. Din partea lor ne putem aștepta chiar la interdicție pe data de 26 ca să nu poată să părăsească țara, dar noi o susținem", a declarat Cosmin Bursașiu, membru al asociației Oradea Civică.

Laura Codruța Kovesi a fost audiată în dosarul deschis în urma sesizării lui Sebastian Ghiță. Kovesi a precizat că are calitatea de suspect, iar acuzaţiile din dosar sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Audierea a avut loc în contextul în care fosta șefă a DNA este favorită pentru postul de procuror-șef european. Membrii Oradea Civică susțin că un protest asemănător va avea loc și duminică sera, tot în Piața Unirii.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri