Acțiuni nocturne pentru prevenirea accidentelor. Polițiștii români și maghiari vor patrula în comun pe șoselele din zona de frontieră

Data actualizării: Data publicării:
foto 4 activitati patrule rutiere mixte

Acțiuni comune ale polițiștilor din Bihor și din județul maghiar Hajdu-Bihar pentru prevenirea accidentelor. Până la jumătatea lunii ianuarie, oamenii legii vor patrula în comun în zona de graniță, unde traficul crește de sărbători. Acțiunile vor fi desfășurate pe timp de noapte, iar șoferilor le vor fi oferite cafea și sfaturi pentru prevenirea unor evenimente grave.

Anual, peste cinci milioane de persoane și peste două milioane de mașini tranzitează granița româno-maghiară.

Pentru prima dată în cei 10 ani de când colaborează, polițiștii din Bihor și colegii lor din județul maghiar Hajdú-Bihar vor patrula împreună noaptea, pentru prevenirea accidentelor. Au ales să o facă în preajma sărbătorilor, când traficul crește foarte mult în zona de frontieră.

„Există un aflux mare de români care vin din străinătate, se înmulțesc accidentele pe fond de oboseală, cel puțin. Celelalte e foarte greu de spus, depinde de factorii climatici, depinde ce fel de început de iarnă avem, depinde de carosabil, sunt mulți factori”, spune chestorul Alin Haniș, șeful Poliției Bihor.

„Noi vom încerca să prevenim accidentele cauzate de adormirea la volan, indiferent că tranzitează Ungaria sau urmează să intre în România. Poate mulți nu înțeleg, dar oboseala este unul dintre cei mai importanți factori care pot să cauzeze accidente rutiere”, a atras atenția generalul József Gyurosovics, șeful Căpităniei de Poliție Hajdú-Bihar.

Video actiune patrule mixte

Polițiștii din cele două țări au stabilit un nou mod de acțiune.

„De această dată acțiunile în oglindă au fost înlocuite cu acțiuni în care participă polițiști români pe teritoriul statului ungar și polițiști maghiari pe teritoriul statului nostru”, a explicat șeful Poliției Bihor.

„Pe drumurile care duc la frontieră, în 13 acțiuni și în 26 de locuri, vom avea patrule comune și vom desfășura astfel de activități”, a detaliat șeful Căpităniei de Poliție Hajdú-Bihar.

Acțiunea poliștilor români și maghiari a început în 30 noiembrie și se va finaliza pe 15 ianuarie. Șoferii opriți vor primi cafea și pliante despre conducerea preventivă.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri