Actorii, din nou pe scenă

Data publicării:
teatru-42675

Reinterpretarea celebrului roman "Ţiganiada" de Ioan Budai-Deleanu îi transpune pe actorii orădeni în pielea unor personaje actuale, care se confruntă cu probleme şi griji cotidiene. Pentru că piesa a fost un real succes, conducerea teatrului a planificat mai multe reprezentații, în mai multe oraşe ale ţării.

"Repetăm ca totul să fie bine pentru primul spectacol, chiar dacă am avut premiera în decembrie, mai punem la punct anumite lucruri pe care am considerat că ar trebui puţin reglate şi aşteptăm publicul cât mai numeros să vină la teatru să ne bucurăm împreună", spune actorul Razvan Vicoveanu.

"Este de fapt o reinterpretare a Ţiganiadei, se întâmplă în zilele noastre cu problemele contemporane ale noastre", explica regizorul Sorin Militaru.

Teatru shakespearian, spectacole cabaret, piese experimentale şi multe premiere.Teatrul din Oradea pornește în noul an cu planuri îndrăzneţe şi cu dorinţa de a da reprezentaţii chiar şi în afara țării .

"Un spectacol de teatru documentar legat de perioada de rezistenţă anticomunistă, rezistenţa din munţi şi acest spectacol ce se va desfăşura într-un spaţiu neconvenţional", spune Daniel Vulcu, directorul Teatrului de Stat "Regina Maria" din Oradea.

Orădenii cred că ritmul alert de viaţă şi monotonia cotidiană îi face pe mulţi să uite de artă şi de delectarea prin teatru.

Preţul unui bilet la teatru oscilează între 15 şi 20 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri