Adeplast vrea să-şi mute afacerile în Austria

Data publicării:
stire adeplast buc

Un asemenea pas înseamnă cheltuieli mari pentru punerea pe picioare a afacerii şi plata salariilor la nivelul celor din Austria. Însă producătorul nu va mai pierde bani din cauza gropilor de pe şosele şi nici nu va mai plăti pentru distanţe lungi până la destinaţia de export.

,, Traversezi Carpaţii, drumurile sunt foarte proaste, de fiecare dată marfa noastră, de vopseluri, de exemplu, decizia a fost fabrica de vopsele de la Ploieşti pe care o construim, unul dintre motivele cele mai mari au fost că toate maşinile care veneau sau marea majoritatea maşinilor datorită drumurilor proaste ajungeau cu marfa deterioată, trebuia să o reciclăm, să o reambalăm, să o reaşezăm, costurile sunt imense. La noi e foarte rău că nu avem drumuri,'' spune Marcel Bărbuţ, proprietarul Adeplast.

În schimb, alţii au drumuri bune, ceea ce le aduce şi mai multe investiţii. Adeplast are în plan cumpărarea unei fabrici lângă Viena, în Austria.

,,Vom face primul pas prin cumpărarea unui producător mic, local, vom transporta produsele noastre acolo'' adaugă Marcel Bărbuţ.

Intenţia proprietarul Adeplast este să se dezvolte în Austria la fel ca în România. Dezvoltarea afacerii în Austria mai are un avantaj. Costurile logistice şi de transport vor fi reduse semnificativ, pentru că Germania, o piaţă de desfacere pentru Adeplast, este la o aruncătură de băţ.

Producătorul vrea să-şi tripleze vânzările pe pieţele străine la 8 milioane de euro anul acesta şi vrea să-şi crească afacerile cu peste 20 la sută, la 50 de milioane de euro.

Adeplast produce mortare, vopseluri şi polistiren pe trei platforme industriale, situate la Oradea, Ploieşti şi Roman. Luna trecută, a mai deschis încă două fabrici la Oradea şi Roman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri