Afacere cu rochii de ocazie. Trei tinere din Satu Mare au deschis un salon de închiriat rochii

Data publicării:
salon rochii

"Într-o seară ne gândeam ce să facem având atâtea rochii? Şi atunci ne-a venit ideea asta să deschidem magazinul de închiriat rochii; dar nu numai să îl deschidem, să și vorbim cu prietenele noastre la rândul lor să vină cu rochii", povesteşte Carmen Buzilă, una din iniţiatoarele afacerii.

Zis și făcut. Cele trei prietene din Satu Mare și-au făcut repede ordine în garderobă. Şi-au împărțit sarcinile, iar apoi au dat sfoară în oraș. Așa se face că în două săptămâni de la deschiderea salonului au reușit să strângă 150 de rochii.

"Sunt zile în care primim 15 rochii. Sunt persoane care vin cu plasele de acasă, cu pungile și aduc 20-25 de rochii. Chiar săptămâna trecută a venit o doamnă cu 25 de rochii și am zis că nu putem să le luăm chiar pe toate. Le-am selectat pe cele mai frumoase", spune Raluca Jofi, una din iniţiatoarele afacerii.

"Pentru fiecare rochie în parte stabilim un preț de închiriere cu care să fim de acord și noi, și dumneavoastră, iar la fiecare închiriere a rochiei dumneavoastră veți primi 30%."

Printre cele care au adus rochii pentru închiriat este şi Bianca. Studenta de 23 de ani a venit la salon cu șase rochii.

"Îmi ocupau spațiu în dulap și am decis să renunț la ele, să le aduc aici, fiind într-o stare foarte bună pentru că le-am purtat o dată, maxim de două ori. Sunt făcute toate la comandă și unicate."

Afacerea e rentabilă pentru cele care vin să închirieze rochiile. Prețurile pornesc de la 40 de lei și pot să ajungă la 300 de lei, dacă vorbim de ținute create de designeri sau care aparțin unui anume brand.

"Am primit solicitări pentru rochii mărimi mari, ceea ce ne face să avem o gamă cât mai largă și de toate mărimile", explică Cristina Orha, una din iniţiatoarele afacerii.

Salonul e deschis deocamdată la cerere, iar programările se fac pe internet sau telefonic.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri