Sari la conținut
News Alert

Afacere de succes cu cosmetice bio

Andrea şi Răzvan au început propria lor afacere după ce au terminat studiile la Timişoara. În 2011 au demisionat de la corporaţiile pentru care au lucrat aproape un deceniu şi au început să facă produse cosmetice şi de îngrijire, toate naturale.

"Am vrut să avem ceva al nostru şi să putem lucra pentru noi, nu pentru alţii", spune Răzvan Paută.

Ideea le-a venit după ce câţiva prieteni le-au lăudat săpunurile. De la producţia pentru consumul propriu până la a vinde şi altora a fost doar un pas. S-au mutat într-un sat liniştit de lângă Oradea şi, de la 10 clienţi, au ajuns acum la peste 400. Cu răbdare şi foarte multă atenţie au creat săpunuri şi şampoane cu miresme de levănţică, ghimbir, scorţişoară sau cafea. Munca e împărţită: Andrea, chimist de profesie, se ocupă de reţete, iar Răzvan este responsabil cu distribuţia şi promovarea produselor.

Toate produsele cosmetice folosesc uleiuri naturale de import. Asta după ce fiecare reţetă a fost testată de Andrea între 6 şi 12 luni.

"Folosim doar ingrediente naturale. Mai mult decât atât, în ultimul an am încercat să folosim produse naturale certificate organic", explică Andrea Revesz.

90% dintre produsele lor se vând online, iar cei care comandă primesc cosmeticele direct la uşă.

"Avem o ofertă care a început încă de când am lansat afacerea cu Ciclolivrare gratuită, în oraşul în care ne aflăm noi, în Oradea, iar pentru timişoreni, pentru că acolo am început afacerea, păstrăm livrarea o dată pe lună", detaliază Andrea.

Produsele cosmetice sunt cumpărate de clienţi din Bucureşti, Timişoara, Oradea, dar şi din Statele Unite, Norvegia sau Olanda.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Constantin Gheorghiţă
editor web: Adrian Laboş