Sari la conținut
News Alert

Afacerist orădean, încarcerat după o condamnare la închisoare pentru evaziune

Un orădean de 50 de ani a fost reținut miercuri de poliţiştii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bihor. Potrivit ebihoreanul, este de vorba despre afaceristul Viorel Știube, condamnat acum câteva zile pentru evaziune.

puscarie penitenciar gratii - GettyImages - 7 oct 15-2

Foto: Guliver / GettyImages

Știube a fost condamnat pe 28 februarie la 8 ani de închisoare în regim de detenţie, pentru evaziune fiscală. Pe numele său, Tribunalul Bihor a emis un mandat de executare a pedepsei, motiv pentru care omul de afaceri a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea.

Jurnaliștii de la ebihoreanul relatează că Viorel Știube a fost condamnat într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Oradea. Evaziunea fiscală a fost comisă în perioada 2007-2008 și a provocat o pagubă de 13,8 milioane lei. În calitate de administrator a două societăți din Oradea și a uneia din Vâlcea, Știube este acuzat că a cumpărat din Ucraina şi Slovacia în jur de 6.000 de tone de produse petroliere neaccizabile (ulei de bază) pe care le-a vândut în România ca și motorină.

Editor web: Adrian Laboș