Sari la conținut

Aglomeraţie în piaţa de vechituri

Înainte de sărbători, piața de vechituri din Oradea se transformă într-una dintre cele mai aglomerate zone din oraş. Două mii de comercianți și-au expus duminică produsele la preţuri modice.

"De la un leu până la 50 lei avem. O să fie vânzare de Crăciun", speră un comerciant.

"Dacă ai marfă bună, atuci merge, că sunt bani de nimic. 10 lei, 20 de lei bucata. Cine își permite îmi mai ia un tablou 50 de lei", spune altul.

"Avem clienți, nu ne plângem. Avem prețuri bune, deci putem să concurăm cu magazinele din Oradea."

Iar vânzările au fost peste aşteptări. Aproape că nu a fost cumpărător care să plece acasă fără vreun cadou pentru cei dragi. Vizitatorii au putut alege de la produse de artizanat, antichităţi, haine sau mobilă până la aparate electrocasnice sau animale de companie.

"- Ce i-ați cumpărat copilului dumneavoastră? - Un escavator de Miculaș."

"Haine second hand, produse la un leu, la 50 de bani."

Reprezentanţii pieţei de vechituri pun numărul mare de cumpărători pe modernizările pe care le-au făcut în ultimele luni.

"Datorită modificărilor și reabilitărilor pe care le-am făcut în piață, numărul de oameni care vin să cumpere, să își facă piața aici a crescut cam cu 20-30% față de anul trecut", explică Marius Tulvan, administratorul pieţei.

Conform autorităţilor, numai duminică peste zece mii de persoane şi-au făcut cumpărături în piaţa de vechituri din Oradea.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Constantin Gheorghiță