Aglomeraţie la laboratoarele de analize

Data publicării:
stirea 203 20analize-47233

Prima zi din lună aglomerează laboratoarele de analize medicale. Bolnavii sunt nevoiţi să stea chiar şi o oră la rând pentru a-şi face analize gratuite sau la preţ redus subvenţionat de Casa judeţeană de Asigurări.

În mai puţin de două săptămâni fondurile se epuizează tocmai de aceea mulţi dintre pacienţi îşi fac rezervare cu săptămâni bune înainte.

''Fondurile sunt insuficiente. Cam într-o săptămână ne ajung pentru pacienţi, după care trebuie să plătească dacă trebuie să-şi facă analizele'' a afirmat dr. Otilia Micle - medic in cadrul unui laborator de analize

Şi pe holurile medicilor de familie oamenii aşteaptă zeci de minute la rând in speranta ca vor obtine cat mai repede o reţetă sau o trimitere pentru analize gratuite.

"Vin şi la începutul lunii , dar vin şi pe parcursul lunii. Avem o cerere în tot cursul lunii pentru biletele de trimitere " ne-a spus dr. Cecilia Pop- medic de familie

Pentru luna februarie Casa de Asigurări de Sănătate a alocat un buget de aproximativ 500 de mii de lei, bani care s-au îndreptate spre 11 laboratoare private dar şi spre laboratoarele de la cinci spitale din judeţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri