Aglomeraţie pentru a doua zi la rând în vămile din vestul ţării

Data publicării:
aglomeratie vama2

Cozi la ieşirile din ţară spre Ungaria pentru a doua zi la rând. Marţi, în vama Borş, sute de camioane au aşteptat chiar şi peste 250 de minute într-o coloană care s-a întins pe opt kilometri pentru a trece graniţa. Situaţia se va menţine cel mai probabil pe parcursul întregii săptămâni, deoarece de miercuri noapte urmează încă 24 de ore de restricţii de trafic în Ungaria, care vor bulversa şi mai mult circulaţia camioanelor.

Pentru a doua zi la rând, şoferii de camioane care au vrut să iasă din ţară prin vama Borş au fost obligaţi să staţioneze ore bune pe marginea şoselei. Dacă luni coada formată a fost cauzată de restricţiile de circulaţie de la sfârşit de săptămână din Ungaria, marţi şoferii nu au mai primit nicio explicaţie pentru blocaje.

Cei mai mulţi spun că timpul pierdut îi costă bani pentru că nu reuşesc să onoreze comenzile la timp. Astfel, firmele de transport pentru care lucrează sunt obligate să plătească între 150 şi 200 de euro pentru fiecare zi de întârziere.

"Patru ore şi jumătate, nimeni nu ne dă nicio explicaţie."

"- Stăm de 7 ore aproape.
- Cât de mult vă încurcă situaţia?
- Mă încurcă: nu mai ajung la destinaţie, nu mai apuc să duc marfa pe când sunt programat de descărcare."

"La cântar, acolo, lucrează aiurea, îţi ia actele, se duce în interior - ca fotbaliştii trag de timp."

"Astfel de cozi se formează săptămânal. Problemele au început anul trecut, atunci când autorităţile maghiare au intensificat controlul la graniţă. Fiecare camion care intră în Ungaria este controlat timp de 5-10 minute, iar şoferii la rândul lor sunt verificaţi în trei baze de date diferite", a explicat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

Şoferii de TIR-uri nu sunt singurii care au de suferit. Deoarece o bandă de drum este ocupată în permanenţă de camioane, localnicii ajung cu greu la drumul principal.

"Ar trebui să fie un poliţist aici, dar şi ei de mai multe ori încurcă."

"Camioanele nu opresc la distanţa la care ar trebui şi de unde ai avea vizibilitate."

Cozile vor continua pe parcursul întregii săptămâni, cel mai probabil. Asta pentru că restricțiile de trafic vor fi aplicate din nou miercuri noaptea, pentru că joi în Ungaria este sărbătoare națională.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri