Sari la conținut

Ajutoarele lui Moş Nicolae. Peste 300 de copii din Oradea şi-au dăruit jucăriile celor nevoiaşi

Sala Filarmonicii din Oradea s-a umplut de copiii care au venit de la mai multe grădiniţe din oraş. Au adus cu ei ursuleţi de pluş, păpuşi ori maşinuţe. Sunt jucării pe care le-au iubit şi de care au hotărât să se despartă, ca să le dea copiilor sărmani.

"- Un ursuleţ.
- E al tău? Ţi-a fost greu să te desparţi de el?
- Nu. Şi pentru cine l-ai adus special astăzi?
- Pentru copiii săraci."

"- Trei maşini şi nişte pluşuri.
- Au fost jucăriile tale preferate?
- Da."

"Am adus un ursuleţ, am adus un rucsac cu prinţese şi un sac de porţelan care luminează."

Mascote, cărţi de poveşti, dar şi o mică chitară a adus Gloria. Fetiţa de 4 ani are atâtea jucării că nici nu poate să le numere. Ţine la toate şi recunoaşte că nu i-a fost tocmai uşor să renunţe la ele.

"- Ţi-a fost greu să te desparţi de jucăriile tale?
- Mi-a fost greu.
- Dar ai făcut o faptă bună, da?
- Da, că le-am dat copiilor."

"Mi se pare important să dăruiască de la o vârstă mică şi să o învăţăm să se despartă de ce e drag şi să dăruiască şi altora", spune mama Gloriei. 

"Când a auzit că e vorba de copii mai săraci şi mai nevoiaşi şi-a strâns câteva dintre ele pe care le-am adus cu mare drag aici", povesteşte alt părinte.

Generozitatea copiilor le-a surprins chiar şi pe educatoarele care i-au însoţit.

"- Câte jucării aţi reuşi să strângeţi?
- Foarte multe, cred că în jur de 100 de la un grupă, de la o grădiniţă foarte mică", a numărat Maria Bercea, educatoare.

"Jucăriile pe care le strângem le ducem la casele de copii, la spitalul de recuperare din Băile 1 Mai, locuri unde copiii nu primesc", a precizat Radu Cornel, preşedintele clubului Rotary.

De nouă ani, prin această acţiune jucăriile donate ajung de Moş Nicolae la copii sărmani din Bihor. Cele mai multe au fost strânse chiar în acest an, când clubul Rotary a numărat nu mai puţin de 5 mii de jocuri şi obiecte de pluş.

Reporter: Diana Grad
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş