Alegeri europarlamentare în Bihor. 1600 de angajaţi ai Ministerului de Interne, la datorie în ziua scrutinului

Data publicării:
Politia-1

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, pe 25 mai sunt la datorie 624 de poliţişti, 259 de poliţişti de frontieră, 316 jandarmi şi 434 de pompieri. O parte dintre aceştia asigură măsuri de protecţie şi la cele nouă secţii de votare pentru alegerile parţiale organizate în anumite localităţi.

„Alţi 175 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale", au comunicat poliţiştii bihoreni.

Există şi o rezervă de 65 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, care pot interveni oricând, dacă este nevoie.

Şi arestaţii votează

Din cei 34 de arestaţi aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Bihor, 32 au drept de vot. Toţi au comunicat că vor să se prezinte la urne duminică. Din cei 9 arestaţi la domiciliu în Bihor, 3 şi-au exprimat intenţia de a vota prin intermediul urnei speciale.

Votul ilegal înseamnă închisoare

Poliţiştii atenţionează că, potrivit articolului 387 din Codul Penal, referitor la frauda la vot, „votarea de două sau mai multe ori sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi".

Tot cu închisoare pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 3 ani se pedepseşte „oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat". Este permisă, în schimb, oferirea de bunuri cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri