Alegeri în locuri neconvenționale. În Baia Mare au fost secţii în bazine de înot ori în cabinete de planning

Data publicării:
sectie la strand1

Secţia de votare 47 din Baia Mare este găzduită de una dintre cele mai impozante clădiri din oraș. Este vorba de bazinul olimpic. În locul unde mii de băimăreni îşi aleg azi preşedintele se desfăsoară de obicei antrenamente sau competiţii de înot.

"Locația respectivă este înconjurată de multe blocuri, deci oamenii nu trebuie să parcurgă distanțe lungi. Locația are un spațiu generos, unde se pot organiza chiar două secții în același loc", spune Carmen Szilagyi, preşedinta secţiei de votare 47 Baia Mare.

Chiar dacă la intrare alegătorii află de pe un afiș că ținuta obligatorie în interior este slipul sau costumul de baie, pentru ziua alegerilor regulile au fost suspendate. Nimeni nu pare deranjat de locul în care funcționează secția de vot.

"- Cum e să vii la vot într-un bazin olimpic?
- Ca să votezi pentru binele țării, indiferent unde votezi!"

"- Foarte bine!
- De ce?
- Sunt aproape de casă!"

"Doar la țară se votează și la bufet!"

Secția de votare 41 de pe Strada Transilvaniei funcţionează într-un cabinet de planificare familială și consiliere în ce privește contracepția.

"Secția de votare este o clădire ce furnizează planificare familială, unde există și cabinet medical. Votanții nu s-au plâns deloc de acest aspect", a observat Grațiella Carmelita Costin - preşedinta secţiei de votare 41.

„Sunt două chestii paralele. Una e planingul, alta votarea!"

În Maramureș au fost organizate 433 de secții de votare, cele mai multe în școli sau grădinițe.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Krisztian Kosza
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri