ALEGERI LOCALE 2016. Candidaţii din Oradea au venit devreme la vot

Data publicării:
comisie de vot

Bolojan a votat la ora 8:30, la secţia de votare amenajată la Colegiul Naţional "Emanui Gojdu" din Oradea. "Votez din 1990, pentru că dreptul la vot a fost un drept câştigat în 1989", a declarat la ieşirea de la urne candidatul PNL.

La ora 9, la secţia de vot numărul 74 de la Colegiul Constantin Brâncuşi şi-a exercitat dreptul de vot candidata PSD la Primăria Oradea, Adelina Coste. "Am dat trei voturi. Unul pentru un consiliu judeţean care va fi aproape de bihoreni şi va ajuta la dezvoltarea şi bunăstarea bihorenilor. Un vot pentru un consiliu local pe care îl vreau echilibrat, care să se aple asupra necesităţilor orădenilor şi care să fie, în sfârşit, un for democrat. Am votat pentru un primar care vrea bunăstarea orădenilor, care vrea un oraş pentru orădeni, o administraţie pentru orădeni."

După o jumătate de oră, candidatul PSD la şefia CJ Bihor, Ioan Mang, a venit alături de soţie, la secţia de la Liceul German "Friedrich Schiller". Mang a fost susţinut şi de candidatul partidului la Primăria Oradea, Adelina Coste. "Eu am votat pentru schimbare, am votat pentru un primar şi un consiliu local şi judeţean care să lucreze pentru oameni, în respect faţă de aceştia, o administraţie locală şi judeţeană care să contribuie la dezvoltarea comunităţilor", a declarat candidatul PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Mircea Mălan, propunerea liberalilor pentru şefia administraţiei bihorene, a votat la ora 10 la secţia de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu". "Am votat pentru ca modelul de dezvoltare de la Oradea să se extindă la nivelul întregului judeţ, astfel încât fiecare localitate să se dezvolte prin proiecte concrete. Am votat pentru un parteneriat concret între Consiliul Judeţean, Primăria Oradea, toate celelalte primării din judeţ, mediul de afaceri, Universitatea din Oradea şi fiecare cetăţean din Bihor", a precizat Mălan la ieşirea din secţia de votare.

La ora 11:30, candidatul UDMR la Primăria Oradea, Istvan Huszar, şi-a exprimat opţiunile la o secţie de votare de pe strada Călimăneşti din Oradea. "Am votat pentru viitorul Oradei, pentru siguranţa familiilor, pentru ONG-uri, pentru taxe şi impozite mai mici, pentru culte şi pentru viitorul întregului oraş", a declarat Huszar.

Prefectul de Bihor, Claudiu Pop, a votat la ora 11:15, la şcoala Nicolae Bălcescu. "Am votat pentru dezvoltarea acestui oraş şi pentru o echipă care să pună judeţul Bihor în cadrul specific, să îi redea acea a cincea poziţie pe care o avem din punct de vedere al banilor care se strâng în acest judeţ", a declarat Pop.

Reporteri: Anca Deac, Diana Grad
Operatori: Constantin Gheorghiţă, Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri