Sari la conținut
News Alert

Ambasadorul Belgiei, la Oradea: "Companiile belgiene, cei mai importanţi investitori în Bihor"

Ambasadorul Belgiei a recunoscut că este interesat de potențialul de dezvoltare a județului Bihor. Philippe Beke a amintit că legăturile economice dintre nord-vestul României și țara sa s-au dezvoltat încă din Evul Mediu.

"Sunt legături între această regiune a țării și teritoriile belgiene, din secolele al XIII-lea și al XIV-lea, pentru că vânzătorii, pe timpul acela, au venit și s-au stabilit în Oradea și în Satu Mare", spune Philippe Beke, ambasadorul Belgiei în România. 

Diplomatul belgian a observat că firmele din țara sa au investit în afaceri derulate în mai multe zone ale Bihorului.

"Astăzi, companiile belgiene sunt cei mai importanți investitori în Bihor. De asemenea, în Oradea, ca și în Salonta, Beiuș și în alte locuri, sunt companii belgiene active în diverse domenii."

Philippe Beke este de părere că Bihorul se dezvoltă lent, dar se află pe un drum ascendent. "Această regiune va fi foarte plăcută pentru a locui, pentru a lucra, pentru a veni în vacanță."

În vizita sa în Bihor, ambasadorul Belgiei în România a vizitat sediul Digi24 Oradea și a aflat cum sunt realizate jurnalele și emisiunile postului nostru.

Reporteri: Mariana Gurgu, Bogdan Băcilă
Operatori: Tiberiu Catrișcău, Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş