Ambasadorul Germaniei, în vizită la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
18053143_120332000272140242_1789355267_o
foto: Prefectura Bihor

Dezvoltarea învăţământului profesional este sprijinită de noul ambasador al Germaniei în România. Aflat într-o vizită la Oradea, Cord Meier-Klodt a precizat că implementarea învăţământului dual va genera forţă de muncă pentru parcurile industriale din Bihor. Potrivit reglementărilor legale, învăţământ profesional dual se organizează numai la cererea agenţilor economici.

foto: Prefectura Bihor
foto: Prefectura Bihor

Întâlnirea cu ambasadorul Germaniei a avut loc la sediul Forumului Democrat German din Oradea. Diplomatul s-a referit la dezvoltarea învăţământului dual pe care îl consideră cheia succesului economic german.

Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germania în România: "Un focus particular a fost, în afară de dezvoltarea economică în general, învăţământul profesional pe care eu personal îl consider o prioritate foarte mare."

De aceeaşi părere este şi consulul Germaniei, care a precizat că a luat deja legătura în acest sens cu autorităţile din Oradea şi din judeţ.

Rolf Maruhn, consulul Germaniei din Timişoara: "Am avut mai multe discuţii cu primarul oraşului, cu prefectura şi consiliul judeţean şi avem un interes foarte mare pentru a dezvolta judeţul Bihor şi oraşul Oradea."

Ambasadorul german speră ca prin dezvoltarea sistemului educaţional să îi determine pe români să rămână în ţară.

Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germania în România: "Prin ceea ce facem înseamnă că noi lucrăm ca oamenii să îţi dorească să rămână în ţară. Şi datorită acestui fapt sprijinim învăţământul dual."

Norbert Heilmann, preşedintele Forumului Democrat German din Bihor: "Cred că e interesul tuturor, cum a zis şi domnia sa, ca să dezvoltăm acest sistem dual şi sper să se facă paşi cât mai mari să avem un învăţământ dual cât mai dezvoltat în toată ţara."

Noul ambasador al Germaniei se află în post de trei luni, iar acum face un tur în toată ţara pentru a cunoaşte comunitatea germană. În Bihor trăiesc aproximativ 1200 de etnici germani.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri