Sari la conținut

Ambulanța, sărbătorită la Oradea cu o paradă a mașinilor de intervenție


Sirenele ambulanțelor nu au avut astăzi rolul de a anunța o urgență. Parada făcută în centrul orașului de autospeciale a fost una de sărbătoare.

"O zi binevenită, o zi în care în sfârșit ni se recunosc meritele și efortul pe care îl facem în sprijinul populației pe care o deservim."

Nu a fost singura activitate organizată în Oradea cu ocazia împlinirii a 109 de la înființarea Serviciului Național de Ambulanță.

Gheorghe Pintea, managerul Ambulanței Bihor: "Este sărbătoare în sânul societății noastre, Serviciul de Ambulanță Județean. Este o onoare că am avut atâția invitați și au dat curs toți celor care le-am solicitat prezența."

Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale a Ambulanței din România: "Așa cum nu își neglijează ziua de naștere orice cetățean, nici noi ca serviciu, ca instituție, nu vrem să o neglijăm, ci vrem să ne bucurăm îmrepună, să sărbătorim împreună, să ne bucurăm de realizările care le-am avut."

Evenimentul a fost și un moment de bilanț pentru angajați. Mulți dintre ei au recunoscut că dacă ar fi să dea timpul înapoi ar alege aceeași meserie.

"Lucrez de 15 ani. E o perioadă lungă într-adevăr dar și foarte frumoasă. În acești 15 ani pot să spun că am văzut multe ca și medic dar am și salvat vieți și asta e cea mai mare satisfacție", a recunoscut dr. Emil Boțcău, medic în cadrul Ambulanței Bihor.

"Cel mai greu e când vezi oameni tineri care sunt bolnavi, accidentele cu copii, acestea impresionează cel mai mult."

Serviciul Județean de Ambulanță Bihor are 397 de angajați, dintre care 40 de medici, 131 de asistenți și 171 de șoferi ambulanțieri.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboș