Amendă pentru doi orădeni care nu au pus botniţă câinilor pe care îi plimbau

Data publicării:
politia jandarmeria FB MAI

Doi orădeni care plimbau pe stradă trei câini, consideraţi ca făcând parte din categoria celor periculoşi, au fost amendaţi de jandarmii bihoreni. Deşi câinii erau ţinuţi în lesă, oamenii legii le-au recomandat stăpânilor să le pună botniţă, aşa cum prevede legea. Pentru că aceştia nu au ţinut cont de solicitarea jandarmilor, au fost sancţionaţi cu câte 2.000 de lei.

Întâmplarea s-a petrecut duminică, atunci când un echipaj al Jandarmeriei Bihor a observat două persoane care se deplasau pe stradă însoţiţi de trei câini. Oamenii legii susţin că animalele făceau parte din categoria câinilor periculoşi şi, deşi erau ţinute în lesă, nu aveau botniţă.

“Jandarmii le-au recomandat să pună botniţă câinilor în cauză, aşa cum prevăd actele normative în vigoare, însă aceştia au refuzat orice cooperare (…). Cei doi orădeni au fost amendaţi cu 2.000 de lei fiecare conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi”, a transmis compartimentul de relaţii publice al Jandarmeriei Bihor.

Cu o zi în urmă, printr-un apel la 112, forţele de ordine au fost chemate la un alt caz.

“O femeie din Oradea, care se afla în scara unui bloc, cu un câine din categoria câinilor periculoşi, fără ca acesta să poarte botniţă, a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 1.500 de lei”, au precizat jandarmii.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Bihor, “accesul câinilor periculoşi în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum și în părțile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în lesă”. Cei care încalcă prevederile legale privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, riscă amenzi de la 100 la 3.000 de lei

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri