Sari la conținut
News Alert

Amenzi de 6,5 milioane de lei date anul trecut de ITM Bihor

5 mii de amenzi au fost date pe parcursul anului trecut de inspectorii ITM Bihor. Aceștia au controlat peste 4 mii de firme, iar la unele dintre ele au fost descoperite nereguli în ceea ce privește sănătatea ori siguranța în muncă.

Potrivit bilanţului Inspectoratului Teritorial de Munca Bihor, inspectorii instituției au dat nu mai puțin de 5266 de sancțiuni în urma controalelor făcute la mai bine de 4.000 de unități din județ. Cele mai multe - în jur de 4600 - au fost avertismente. În schimb, cele 685 de amenzi aplicate au totalizat peste 6 milioane și jumătate de lei.

La rândul lor, inspectorii din cadrul serviciului Sănătate și Securitate în Muncă al ITM Bihor au efectuat anul trecut 1.762 controale și au aplicat peste 2700 de sancțiuni. Dintre acestea, în 128 de cazuri au fost date amenzi în valoare de 660 de mii de lei.

În schimb, de patru ori mai multe amenzi au fost date în domeniul relaţiilor de muncã - adicã angajați fãrã forme legale sau pentru neconformitãți descoperite în acte. Aproape 6 milioane de lei este valoarea sancțiunilor.

Redactor: Claudiu Mihuţ
Editor web: Adrian Laboş