Sari la conținut

Amenzi pentru gunoiul aruncat la întâmplare. Angajaţii Primăriei îi vor sancționa pe contravenienţi cu 2000 de lei

Timp de 6 săptămâni, firma de salubritate din Oradea a pus la dispoziția locatarilor mai multe containere de mari dimensiuni în toate zonele importante din oraș. Localnicii au avut ocazia să scape gratuit de resturile vegetale și de deșeurile voluminoase, care nu puteau fi lăsate în igluuri speciale sau în tomberoanele amplasate în jurul scărilor de bloc.

După o lună și jumătate angajații au strans peste 900 de tone, o cantitate aproape dublă faţă de celelalte campanii de curățenie.

Dacă în perioada acţiunii de curăţenie, deşeurile au fost ridicate în mod gratuit, de miercuri cei care vor fi prinşi că aruncă sau depozitează sacii cu moloz sau obiecte de mari dimensiuni pe marginea drumului vor fi amendați.

"La nivelul municipiului se vor organiza acțiuni de către Poliția Locală și cine va fi suprins, se vor lua măsurile legale", spune Ionel Ban, directorul firmei de salubritate din Oradea.

"Asociațiile de proprietari și persoanele juridice, cu amenzi cuprinse între 1500 și 2000 de lei, potrivit HCL /2009, iar persoanele fizice, cu amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei", detaliază Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei din Oradea.

Ca să nu fie amendați, locatarii pot solicita firmei de salubritate ridicarea și transportarea contracost a deșeurilor. În funcția de cantitate, orădenii vor plăti între 200 și 700 de lei. Următoarea campanie de curățenie gratuită va avea loc în toamnă.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboș